JORDI JUSTRIBÓ S’INCORPORA A L’ESTRUCTURA TÈCNICA DE LA SECCIÓ DE BÀSQUET

El Club Natació Terrassa comptarà amb una nova figura en l’estructura tècnica de la secció de bàsquet de cara a la propera temporada. Es tracta de Jordi Justribó, un tècnic amb experiència notable en el bàsquet femení local que contribuirà a millorar una secció en evolució contínua.L’entrenador egarenc va ser presentat ahir en roda de premsa en un acte que va comptar amb la presència del vocal de la Junta Directiva Joan Cabrera i del coordinador de la secció de bàsquet Vicente Gómez.

En la intervenció inicial, Cabrera va afirmar que Justribó arriba al club “per tal de desenvolupar diferents tasques tècniques i formatives relacionades amb el bàsquet femení”. El vocal de la Junta Directiva va explicar que, tenint en compte el creixement en nombre d’equips que experimentarà la secció de cara a la temporada que ve, el club ha cregut oportú “reforçar l’àrea tècnica amb un entrenador terrassenc de vàlua absolutament contrastada per avançar en el nostre projecte per a la secció de bàsquet”.

Vicente Gómez, al seu torn, va remarcar que la secció de bàsquet del club és la que té més equips a la ciutat, equips que competeixen en categories notables. “Ens donem impuls per continuar creixent a partir del reforçament de l’estructura tècnica amb entrenadors de Terrassa i també a través de la incorporació de jugadors de Terrassa que estan jugant fora de la ciutat”. El coordinador de la secció va manifestar que “el cor dels equips el posa la gent feta a la casa, a la qual volem refermar, tot afegint els jugadors egarencs que estan en equips de fora de la ciutat”. En referència pròpiament a la incorporació de Jordi Justribó, Gómez va subratllar que “la suma de qualitat sempre suposa una millora”. “Ens hem posat d’acord de seguida. És un prototip d’entrenador molt positiu per a la secció. Té molta experiència i coneixement i tant pot portar un sènior com un mini. Prefereixo aquest perfil de tècnic”. El coordinador de la secció va aclarir que encara no estan definits els entrenadors dels sèniors de cara a la temporada vinent. “Els equips encara estan competint. No és el moment de parlar d’això”.

Per la seva banda, Jordi Justribó va expressar la seva satisfacció per “poder exercir a Terrassa, per portar la meva experiència i el meu coneixement al club on ara mateix està la meva filla”. “Encara no estan definits els rols ni la feina exacta. Vinc a ajudar en allò que faci falta”. Tal com va apuntar Gómez, el tècnic egarenc va assenyalar que un dels objectius bàsics serà portar jugadors de Terrassa que estan jugant fora de la ciutat. “Els podem oferir el mateix o fins i tot més del que tenen allà. Els jugadors de la casa t’aporten l’ADN, compromís i fidelitat”.

Una figura de prestigi en el bàsquet local

 Jordi Justribó va néixer a Terrassa el 21 de juliol de 1972. Bàsicament, ha desenvolupat la seva trajectòria esportiva a la JE Terrassa, on va exercir com a director tècnic durant 21 temporades, càrrec que va combinar amb la tasca d’entrenador de diversos equips. Durant la commemoració “Terrassa Ciutat del Bàsquet Català 2012”, va ser reconegut com una de les cent persones que, al llarg dels cent anys d’història del bàsquet, ha treballat i ha aportat els seus esforços en benefici del bàsquet de la ciutat.

Al llarg de la seva carrera, destaca el tercer lloc a Copa Catalunya tant en lliga com a la Final Four amb el sènior femení la temporada 2015-2016. Així mateix, també amb el sènior, va aconseguir l’ascens a Primera la temporada 2003-2004. Justribó també acumula dos ascensos amb el sènior femení B, a Segona la temporada 2004-2005 (amb un segon lloc a la fase final del Campionat de Catalunya) i a Primera la temporada 2005-2006.

L’entrenador egarenc també ha assolit fites notables en categories inferiors. Amb l’infantil, va ser tercer a la Final Four del Campionat de Catalunya i tercer al Campionat d’Espanya la temporada 2013-2014, tercer a la Final Four del Campionat de Catalunya i sisè al Campionat d’Espanya la temporada 2006-2007 i campió de Catalunya i cinquè al Campionat d’Espanya la temporada 2005-2006. Finalment, sobresurten el títol català de la temporada 2011-2012 amb l’equip mini i el tercer lloc del conjunt cadet a la Final Four de categoria Preferent A la temporada 2004-2005.

Un cop va abandonar la JE Terrassa, Justribó va entrenar la temporada passada el BF Viladecans de Copa Catalunya Femenina, amb el qual va classificar-se en vuitè lloc. Aquesta temporada va ser l’entrenador del CB Roser, també de Copa Catalunya Femenina, fins al mes de novembre.