DOS REFORÇOS NORD-AMERICANS PER AL SÈNIOR FEMENÍ

Presentades ahir a la tarda Eboni Gilliam i Gennifer Victoria Roy, dues jugadores nord-americanes que arriben a l’entitat per tal de contribuir a mantenir el sènior femení a Copa Catalunya. El vocal de la Junta Directiva Joan Cabrera i del coordinador de la secció de bàsquet Vicente Gómez les van acompanyar durant l’acte.

Consolidar l’equip a Copa Catalunya

 El vocal de la Junta Directiva Joan Cabrera va explicar que, després del bon paper realitzat la temporada passada a Copa Catalunya, “categoria en què vam assolir la millor posició de la història”, enguany el club ha volgut mantenir la política iniciada la campanya anterior de reforçar l’equip per tal de “consolidar les possibilitats de mantenir-nos a la categoria”. Cabrera va afirmar que la decisió s’emmarca en la voluntat del club “d’apostar per l’esport de competició en les diverses modalitats, entre elles el bàsquet”.

Complementar la plantilla

 El coordinador de la secció de bàsquet i entrenador del sènior femení Vicente Gómez va definir cada jugadora i en va concretar el procés d’incorporació. “La nostra idea inicial era que arribés només una jugadora interior. Vam apostar per l’Eboni perquè pensem que és el que necessitem. Pot jugar de quatre o de cinc, pot anotar des de fora, pot agafar rebots. Complementa el joc interior que teníem la temporada passada”. Gilliam, de 23 anys, és nascuda a Virginia i fa 1,83 m. Segons el tècnic local, “pot esdevenir un referent a la categoria, ja que no hi ha cincs a la categoria com ella, ràpides i amb capacitat per anotar des de l’exterior”.

En canvi, l’alta de Gennifer “és una decisió presa les darreres setmanes”. Amb la retirada de Marta Feliu i les lesions de Bego Ramírez i Vianell Arch, “l’equip es quedava curt”. “No podíem començar la temporada amb vuit jugadores. El sènior B té onze jugadores enguany, totes molt joves, de 18-19 anys. Són bones jugadores, gaudiran de minuts, però no els podem donar el pes de l’equip. Per això vam fer l’esforç per portar una altra jugadora”. Roy va néixer a Boston fa 27 anys i és una escorta polivalent. “Pot jugar de base o aler, pot dirigir i anotar”, afirma el tècnic. “Té habilitat amb la pilota, un bon u contra u i bones condicions físiques”.

Gómez va manifestar que l’equip es caracteritza per les prestacions defensives, però va reconèixer que li costa anotar. “Creiem que l’Eboni i la Gennifer ens poden aportar punts i lideratge per a les nostres joves jugadores. Entenem que podran créixer al seu costat, és una experiència que han d’aprofitar”.

El coordinador de la secció de bàsquet va parlar també de l’adaptació de les jugadores al nou entorn. “No viuran juntes perquè no volem que facin un pis gueto. Viuran amb dues famílies del club perquè s’integrin en la realitat de la ciutat i treballaran donant classes d’anglès o fent tasques de suport als equips de la secció”.