EL 17è TORNEIG DE REIS ESDEVÉ UNA FESTA DEL BÀSQUET FORMATIU

El Club Natació Terrassa va organitzar el cap de setmana passat el 17è Torneig de Reis de Bàsquet de Base, un esdeveniment que va resultar una veritable festa del bàsquet formatiu. La competició va aplegar més de 540 jugadors d’entre 6 i 13 anys, pertanyents a 48 equips de 20 clubs diferents. Al marge del CN Terrassa, van prendre-hi part el Joventut de Badalona, el CB Granollers, el CB Sant Pere, el Bàsquet Berga, el Bàsquet Molins, el CEJ L’Hospitalet, el CE Escola del Carme, el CB Prat, el CN Sabadell, el Bàsquetpia Sabadell, el CB Cerdanyola al Dia, l’EB Rosella, el CB Matadepera, l’Sferic, el CEB Sant Jordi Rubí, la Sagrada Família Claror, el Catalana Occident Manresa, la UE Mataró B i el CE Sant Nicolau. Tots els partits, un total de 45, van celebrar-se al Pavelló del Pla del Bon Aire enmig d’una esplèndida afluència de públic.

El torneig va convertir-se també en una jornada de convivència de la secció, atès que una seixantena de jugadors van quedar-se a dormir al pavelló la nit del dissabte al diumenge per tal de gaudir d’un cap de setmana “non-stop”. La vetllada va ser amenitzada per un torneig 3×3. A més, a l’exterior del pavelló, van instal·lar-se durant els dos dies carpes de menjar que van contribuir a l’animació.

Cinc victòries per al CN Terrassa

El CN Terrassa va adjudicar-se cinc de les quinze categories que contemplava la competició. Totes elles van disputar-se en format triangular a excepció de la categoria Escola, que va jugar-se a partit únic.

En infantil masculí A, els egarencs van proclamar-se campions per bàsquet average. Van assolir un triomf de mèrit contra el Joventut (43-33) i van perdre davant el CB Granollers (26-28). Els verd-i-negres, al seu torn, van derrotar el Granollers per 43 a 28. Així mateix, en mini masculí A, el CN Terrassa va superar el Bàsquet Molins 2006 (65-36) i el Joventut de Badalona (56-28). La tercera victòria local va arribar en preinfantil femení A, categoria en què les egarenques van desfer-se del CE Escola del Carme (50-20) i del CB Granollers (50-33). El club també va vèncer en mini femení A gràcies als triomfs contra el Bàsquet Molins 2005 (42-33) i contra el CN Sabadell C (67-12). Finalment, en la categoria Escola, el CN Terrassa va vèncer l’EB Rosella.

Al seu torn, el Joventut de Badalona i el CEB Sant Jordi van adjudicar-se dues categories cadascun. Els verd-i-negres van guanyar en preinfantil masculí A en derrotar el CB Sant Pere (47-40) i el CN Terrassa (31-58) i van repetir triomf en mini masculí B per bàsquet average després de superar el Manresa Groc (53-12) i d’empatar a 33 contra el CN Terrassa B. Els egarencs també van derrotar l’equip del Bages, però per una distància menor (61-31). Igualment, el CEB Sant Jordi va proclamar-se campió en premini masculí B en batre l’Sferic (37-27) i el CN Terrassa B (10-34). Els rubinencs van aconseguir un segon èxit en la categoria premini femení B després de derrotar els amfitrions per 31 a 38 i l’EB Rosella per 43 a 24.

En preinfantil masculí B, el triomf va correspondre al Manresa Vermell, que va resoldre amb victòria els enfrontaments contra el CN Terrassa (23-48) i contra el Bàsquet Berga (25-16). Quant a la categoria premini masculí A, el títol va recaure en el CB Sant Pere, que va desfer-se del CN Terrassa (26-38) i del Cerdanyola (44-18). El CB Granollers va proclamar-se campió en infantil femení en batre els amfitrions (20-41) i el CEJ L’Hospitalet (40-24). Igualment, en la categoria preinfantil femení B, el CB Matadepera va adjudicar-se la victòria en superar el CN Terrassa per 15 a 38 i el CB Prat per 13 a 44. El Bàsquetpia Sabadell va ser el millor en mini femení B en vèncer el Bàsquet Molins 2006 (37-20) i el CN Terrassa (37-27). Finalment, el Sagrada Família Claror va fer-se amb el títol en premini femení A per bàsquet average. Les barcelonines van superar el CE Escola del Carme (36-26), conjunt que, al seu torn, va imposar-se als amfitrions per 31 a 29. El CN Terrassa va desfer-se del Sagrada Família Claror per 34 a 30.

Dos partits dels equips sèniors

L’esdeveniment va incloure també la celebració de dos partits a càrrec dels dos equips absoluts. El sènior masculí va perdre el matx disputat dissabte contra la UE Mataró B per 57 a 64, mentre que el sènior femení va caure ahir de només un punt contra el CE Sant Nicolau (48-49).